Wil je meer lezen over de verschillende yogastijlen? Lees op deze pagina de lesomschrijvingen per yogastijl.

Mocht je er met deze informatie toch niet helemaal uitkomen? Geen zorgen! Bel of mail me dan gerust, ik help je graag verder.

Yogastijlen

De Ashtanga Led (geleide)-les bestaat uit een vaste reeks van statische houdingen, ademhalingsoefeningen, focus, meditatie en ontspanning. Je wordt in en uit de houding geleid door de docent, leert je grenzen ontdekken en wordt ondersteund op zowel fysiek, mentaal als emotioneel niveau. De energie tijdens de les is zeer krachtig, dynamisch, geconcentreerd en energiek. Aan het einde is het tijd voor een welverdiende eindontspanning en verlaat je vervolgens met een enorm voldaan gevoel de studio.

Na verloop van tijd zul je vertrouwd raken met de volgorde van de houdingen, waardoor er ruimte ontstaat om bewust aanwezig te zijn.

De les is geschikt voor de (meer) gevorderde student. Ik raad je daarom ook aan om eerst minimaal 10 lessen Vinyasa of Power Flow te volgen.

Dynamisch. Uitdagend. Focus.

Ashtanga Led

Power Flow is dynamisch zoals de Vinyasa, maar een stuk krachtiger en uitdagender. Je kunt complexe houdingen verwachten met langere holds en verrassende transities in deze ‘high energy’ les. Je zult kracht en lichaamsbewustzijn opbouwen, en je fysieke en mentale grenzen ontdekken door te spelen in bijvoorbeeld inversies en armbalans-houdingen.

De les wordt ondersteund door opzwepende muziek en is bedoeld voor iedereen die houdt van een snellere en uitdagende practice.

Deze les is geschikt voor de (meer) gevorderde studenten. Ik kan je de les aanraden wanneer je recent meerdere actieve yogalessen hebt gevolgd en je je practice naar een hoger niveau wilt tillen.

Krachtig. Energiek. Uitdagend.

Power Flow

Vinyasa is een les waarbij we beweging koppelen aan onze ademhaling. Door middel van een creatieve reeks houdingen versterken we zowel lichaam als geest.

Gedurende de practice wordt een soepele overgang gemaakt van pose naar pose. Zo wordt fysieke kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit gecreëerd. Verwacht dat je hartslag omhoog gaat in deze ‘uplifting’ les!

Perfect voor alle niveaus. Ook voor beginners geschikt, omdat er altijd voldoende opties en aanpassingen worden gegeven.

Dynamisch. Soepel. Uplifting.

Vinyasa

Dit is een rustigere variant van de Vinyasa-lessen. Deze les is ideaal voor die dagen wanneer je je practice in een rustig tempo wilt verkennen en ontwikkelen. Houdingen worden over het algemeen iets langer aangehouden en de transities tussen houdingen verlopen langzamer. Op deze manier kun je van elk moment bewust genieten en kom je in een diepere meditatieve staat.

Perfect voor zowel beginners als de (meer) gevorderde student die behoefte heeft aan vertraging en het verdiepen van zijn of haar practice.

Simpel. Rustig. Verkennend.

Slow Flow

Een herstellende les om te ontspannen en te ontstressen. De zittende en liggende houdingen worden voor 3-5 minuten aangehouden, elk gericht op het stimuleren van het bindweefsel waardoor de spieren kunnen verzachten en ontspannen.

Een krachtige, therapeutische les die ideaal is voor zowel zeer actieve mensen als voor iedereen die spanning en stress in het lichaam wil loslaten en een kalme, meditatieve gemoedstoestand wil creëren.

Na de les zul je je lichter, flexibeler en meer ontspannen voelen en verlaat je de studio met een open lichaam, geest en hart.

Geschikt voor alle niveaus, ook beginners. Ervaring is niet noodzakelijk.

Ontspannen. Passief. Voedend.

Yin Yoga

Iedereen kan starten met een Yin of Slow Flow les, ook beginners. Yin Yoga is een rustige, ontspannen en meer meditatieve vorm van yoga. De Slow Flow is een les waarbij we rustig door een flow van yogahoudingen bewegen en deze wat langer aanhouden om de houding te verkennen en ontdekken.

Vinyasa is een geschikte optie als je al ervaring hebt met actievere yogastijlen. Tijdens deze les koppelen we de beweging aan onze ademhaling, wat ervoor zorgt dat het tempo dan ook iets hoger ligt dan van de Slow Flow.

Ben je juist opzoek naar een fysieke uitdaging? Kies dan voor een Power Flow of Ashtanga Led (geleide) les.

Yogastijlen