Mijn liefde voor yoga begon in 2014 toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de fysieke yoga practice. Na jaren vroeger op hoger niveau te hebben gedanst en na een lange tijd niet te hebben gesport, kwam ik via de sportschool terecht in een yogales. De houdingen waren nieuw, maar het gevoel was zo herkenbaar en het voelde als eindelijk weer thuiskomen. Thuiskomen in mijn eigen lichaam. Al snel merkte ik dat ik er niet alleen fysiek veel uithaalde, maar dat de yoga ook mentaal veel positieve effecten had, ik leerde mezelf op nieuwe manieren kennen.

Malou Bouw

De kracht van yoga bleef me verbazen en intrigeren, daarom besloot ik de docentenopleiding Ashtanga Vinyasa op Bali te volgen (RYT-200, Yoga Alliance USA). Dit was voor mij echt de ommekeer. Yoga is inmiddels zoveel meer dan alleen een passie voor de fysieke practice, het is voor mij een manier van leven geworden. Yoga draagt voor mij sterk bij aan meer rust, ruimte, ontspanning en een groter bewustzijn van alles om me heen, maar juist ook binnenin.

In de afgelopen jaren ben ik me blijven verdiepen en verbreden door het volgen van verschillende opleidingen, cursussen en workshops. Het leerproces is oneindig en ik vind het erg belangrijk, maar vooral ook interessant om als docent nieuwe invalshoeken en inzichten te leren vanuit verschillende stromingen. Dit draagt voor mij bij aan mijn persoonlijke stem als docent. 

"Dit was voor mij echt de ommekeer."

Als docent hoop ik je mee te geven dat het doel van yoga niet de yogahouding is, hoe flexibel je bent of dat je de meest ingewikkelde houding kunt doen. Maar dat het doel van yoga is om je lichaam te waarderen, bewust te worden van je gedachten, en met liefde en aandacht jezelf datgene te geven wat je nodig hebt.

Het doel van yoga