Yoga en Meditatie voor Doven en Slechthorenden

In een wereld van vooral horenden heb je de neiging, en is er een druk, om je daaraan aan te passen. Voor doven en slechthorenden is het volgen van een reguliere yogales bijna niet te doen en heel frustrerend. Zelfs al doet de leraar haar of zijn best om duidelijk en rustig te praten, er is veel dat je ontgaat - en met name de ontspanning gaat volledig aan je voorbij.

Voor doven en slechthorenden is weinig tot geen yoga en meditatie aanbod. Ik vind het belangrijk en zinvol om daar verandering in proberen te brengen. Ik hoop met een toegespitste les een veilig kader te bieden, waarin de cursisten zichzelf kunnen zijn, zich zo min mogelijk (dan wel helemaal niet) hoeven ‘aan te passen’ en zo hun zintuigen, die in het dagelijkse leven op volle toeren draaien, kunnen ontspannen en rust geven.

Via internet kun je heel veel lessen volgen, en dat is fantastisch – maar het is niet te vergelijken met de ervaring van het met elkaar yoga beoefenen. Die ervaring gaat dieper en is veel leuker.

Ook het contact met een docent geeft je de mogelijkheid vragen te stellen, na de les en via email. Als je daarin geïnteresseerd bent, kun je series oefeningen mee krijgen, zodat je het geleerde thuis kunt oefenen.

Praktische informatie

  • Doe lekker zittende kleren aan, zodat je je vrij kunt bewegen.
  • Neem een grote (hand)doek mee, om op je mat te leggen, of neem je eigen mat mee.
  • Yogamatten, meditatiekussens en dekens zijn aanwezig.

Belangrijk